Kezdőlap

Üdvözlet a Weston A. Price Alapítvány információs szolgálatának oldalán!

A Weston A. Price Foundation egy közhasznú alapítvány, mely 1999-ben, azzal a céllal jött létre, hogy Dr. Weston Price amerikai fogorvos-kutató egészséges táplálkozási elveivel kapcsolatos kutatásait minél szélesebb körben ismertethesse meg a közvéleménnyel. Az izolált és kevéssé iparosodott társadalmakkal kapcsolatos kutatásaiban Pricenak sikerült kimutatnia azon előfeltételeket, melyek elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy az ember egészségesen éljen, miközben az emberi táplálkozás optimális kritériumait is meghatározta.

Az alábbi videóban Sally Fallon Morell, a Weston A. Price alapítvány alapító elnöke ismerteti Dr. Price amerikai fogorvos-kutató felfedezéseit és azokat az általános és hagyományos táplálkozási alapelveket, amelyeket földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül az általa vizsgált egészséges kultúrák folytattak, megőrizvén fogaik, csontjaik és testük tökéletes egészségét.

A Weston A. Price alapítvány ezen táplálkozási alapelvek népszerűsítésére alakult meg. Szemléletformáló tevékenysége azt a célt hivatott szolgálni, hogy a modern nyugati társadalmak táplálkozási kultúrája visszatérjen a tápláló hagyományok gyökereihez, ezáltal biztosítva tagjainak és gyermekeinek egészségét, valamint – csakúgy, mint a Dr. Price által vizsgált népcsoportok esetében – civilizációs betegségektől való mentességét.

Ezen a weboldalon összegyűjtöttük a Dr. Price kutatásai alapján közzétett ismereteket, az egészséges életvitellel kapcsolatos és egészséges táplálkozásra vonatkozó ajánlásait, valamint azokat a magyarországi beszerzési forrásokat, amelyek megfelelnek az Alapítvány által megfogalmazott irányelveknek.

 

Print Friendly